Koraszülött gyerekek

Koraszülött gyermeket nevelő szülők részére készül a blog, hogy legyen egy hely, ahol fel lehet tenni a kérdéseket, legyen szó lelki problémáról, orvosi szakkifejezésekről, vagy beszerezhetetlennek tűnő pelenkaméretről.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Egy kiló környékén az élet...

2011.12.02. 09:37 - PozsgaiKitti

 ..bizony nem egyszerű. Hát ha még ennek a felét sem éri el az újszülött! Biztosan állíthatom, hogy az összes szülő első gondolata a születést követően, hogy milyenek a gyermeke túlélési, fejlődési esélyei. Rögtön ezt követi a miértek keresése, sokaknál némi bűntudattal spékelve. Csak az értheti igazán, mit jelent az első érintés, akitől elvették ezt az örömöt. Mi, akik túl korán adtunk életet egy gyermeknek, máshogy értékeljük a grammokat, az önálló légzést, vagy a tűszúrásokat.

Azért fogtam bele ennek a blognak a megírásába, mert amíg kisfiunk a koraszülött osztályon, mi pedig itthon várakoztunk, bizony sok időt töltöttem a gép előtt sorstársakat, szakértőket keresve. Miközben szakszavak jelentése után kutattam, vagy újabb és újabb fotókat töltöttem fel a Facebookra Zalánról, ráeszméltem, hogy milyen sokat jelentenek a támogató, biztató hozzászólások, főleg olyan felnőttektől, akik maguk is korábban, vagy kis súllyal születtek.

A napi három-négy látogatás a kórházba kivette ugyan az erőt a lábamból, de a várakozás közben megejtett beszélgetések a többi szülővel megtöltötték a lelkemet reménnyel és bizakodással. Ahány gyerek, annyi szülő, annyi különböző születési súly, szülést befolyásoló körülmény. Vannak akik csak pár hetet, vannak akik hónapokat töltenek egy inkubátor mellett állva, várva az első ölelésre, a hazaútra.

Ezen az oldalon megpróbálom kronológiai sorrendben felsorakoztatni a témákat, amik a koraszülött gyermekeket és szüleiket érintik. Nagyon várom a hozzászólásokat, ötleteket, tanácsokat és bízom benne, hogy sokak számára adhatok támaszt azzal, hogy itt választ kap olyan kérdésekre is, amiket még önmagának sem mert feltenni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kora.blog.hu/api/trackback/id/tr933431050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása